Beetroot Ravioli
Beetroot Ravioli w. Cashew Cheese and Sauce Putanesca
4 Portions:
- 4 st Gula- eller Polkabetor
- 75 g Cashewnötter
- 1 tsk. citronsaft
- 1 msk. näringsjäst
- 1/2 tsk salt
- 1 nypa peppar
- 1 vitlöksklyfta
- 3 msk. hackad gräslök
Gör såhär:
- Blötlägg cashewnötterna i 30 minuter, men gärna längre.
- Ansa och tvätta betorna. koka dem i lättsaltat vatten i 10-15 minuter, beroende på storlek. Betorna ska ha en liten kärna när de är färdiga.
- Mixa cashewnötterna, vitlöken, näringsjästen, salt, peppar och citronsaft i en matberedare, tills det har samma konsistens som färskost. Tillsätt gräslöken och ställ den i kylskåpet.
- Skiva betorna så tunt som möjligt, gärna med hjälp av en mandolin eller liknande. Fyll betorna med cashewost, och forma till raviolis.
Gör en pure på de överblivna betorna och servera till raviolin.
Sauce Putanesca:
- 3 tomater
- 50 gram soltorkade tomater
- 2 msk kapris
- 1 st scharlottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 1 tsk äppelcidervinäger
- 1 tsk näringsjäst
- 1 msk hackade oliver
Gör såhär:
- Ta ut kärnhuset ur tomaterna och mixa dem, olivolja, vitlök, scharlottenlök, äppelcidervinäger och näringsjäst i en blender, eller med en stavmixer.
- Skär tomatköttet, de soltorkad tomaterna och oliverna i lika stora tärningar.
- Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
Annons: [GARD]