Vegansk Lasagne
Fantastiskt enkel och god vegansk lasagne som inte lämnar något att önska!
Ingredienser
Välj i första hand alltid ekologiska produkter, inte bara för att det är bättre för miljön och de som producerar produkten. Men också för att du får mer näringsämnen när du väljer ekologiskt.Du får med andra ord mer för dina pengar, kanske inte i volym, men i hälsa.
Till 4 portioner
Tomatsås:
- 2st gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 750 g fint rivna/hackade rotfrukter (morot, palsternacka, rotselleri)
- 2 msk tomatpure
- 500 g krossad tomat
- 2 msk olja
- 1 dl stark grönsaksbuljong
- 1/2 msk paprikapulver
- 1/2 msk sambal olek
- 8 st lasagneplattor
- salt och peppar
Bechamel:
Istället för ost använder jag näringsjäst för att ge mer djup i smaken.
- 1 dl naturella cashewnötter, blötlagda
- 5 dl havre/soja/ris/mandel-mjölk
- 1 st hackad gul lök
- 2 msk olja
- 2 msk vetemjöl
- 2 msk näringsjäst
- 1 nypa riven muskot
- salt och peppar
Annons: [GARD]
Gör såhär:
Tomatsås:
-
Hacka och fräs lök, vitlök och de hackade/rivna rotfrukterna i lite olja.
-
Tillsätt tomatpure, paprikapulver och chiliflakes/sambal olek.
-
Tillsätt Buljong och krossad tomat. låt koka upp.
-
Smaka av med salt och peppar
Vit sås:
-
Mixa cashewnötterna med 4 dl kallt vatten tills de ser ut som, och har samma konsistens, som vanlig grädde
-
Svetta löken i oljan, tillsätt vetemjöl och rör runt utan att mjölet tar färg.
-
Tillsätt mjölken lite åt gången, och låt koka upp mellan var gång under konstant omrörning.
-
Tillsätt Cashewgrädden och låt koka upp.
-
Smaka av med salt, peppar näringsjäst och riven muskotnöt
Montering:
-
Varva lasagneplattor, tomatsåsen och den vita såsen, Börja och sluta med den vita såsen.
-
Grädda i 175 grader i ca 45 minuter (gyllenbrun, och pastan är genomkokt)
Servera med en god grön sallat, tomatsallad och ett gott bröd.
Smaklig Spis!
Annons: [GARD]