Jordnötsmuffin [Vegan]
En helt fantastisk muffin utan animaliska produkter. Muffinen innehåller goda fettsyror och en del fiber, men är fortfarande en söt muffin.
Tid: 15 min förberedning + 25 min i ugnen
Till ca 12 stycken:
- 1,75 dl Veganmjölk (Havre, Ris, Mandel eller soja)
- 2 tsk Äppelcider vinäger
- 1,25 dl Jordnötssmör
- 0,75 dl Rapsolja
- 2 msk Mörk sirap eller molasses
- 1,5 dl Socker
- 2,75 dl Fullkornsvetemjöl
- 2 tsk Fint krossade linfrön
- 1,5 tsk Bakpulver
- 1/4 tsk salt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 180 grader
- Blanda mjölk och vinäger i en liten skål
- Blanda alla blöta ingredienser, utom mjölk och vinägerblandningen ordentligt
- Tillsätt mjölk och vinägerblandningen till de andra blöta ingredienserna
- Sikta ner alla de torra ingredienserna i vätskan och tillsätt linfröna
- Vänd ihop så snabbt som möjligt och fördela i 12 muffinformar
- Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter