Koreanska Pannkakor (Hoddeok) [호떡]
Är en koreansk streetfood som görs på en jäst vetedeg och fylls med en blandning på socker, nötter och kanel.
Ingredienser [ca 10 st]
Deg:
- 2,3 dl fingervarmt vatten
- 25 gram jäst
- 2 msk råsocker
- 1 msk matolja
- 4,6 dl vetemjöl
Fyllning:
- 5 msk råsocker eller muscovadosocker
- 5 msk nötter (hasselnötter, valnötter, jordnötter)
- 1 tsk mald kanel
Gör så här
Deg:
- Blanda vatten, olja, socker och jäst noggrant
- Tillsätt mjölet och arbeta degen i cirka 10 minuter (degen ska vara ganska klibbig och lös, bara precis så att den släpper bunken)
- Låt degen jäsa till dubbel storlek, cirka 60 minuter
- Knåda degen en andra gång för att få ut gas bubblorna och låt den jäsa ytterligare 20 minter
Fyllning:
- Mixa sockret, nötterna och kanelen
Tillagning:
- Dela degen i 10 bitar
- Platta ut en degbit i taget tills den blir ungefär lika stor som din handflata
- Lägg cirka 1 msk avv fyllningen mitt på degen och knip ihop så att du får en boll
- Stek på medelhög värme i lite olja, börja med att lägga ”skarven nedåt”
- Vänd pannkakan och platta till den så mycket som möjligt uta att ta sönder den.
- När pannkakorna är gyllen bruna är de färdiga att äta!
Smaklig spis!
[slideshow_deploy id=’511′]
Annons: [GARD]