Vegetarisk Gryta med Tomat, Vitlök & Spiskummin
Enkel gryta med Marockansk inspiration som jag brukar göra vegetariansk.
Till 4 personer:
- 200 gram mörka soja grytbitar
- 1 Ekologisk zucchini i 1x1cm tärningar
- 1/2 Skivad rödlök
- 1/2 Skivad gullök
- ” klyftor vitlök, fint skivade.
- 400 gram Ekologiska kikärtor
- 1 Gul paprika i 1x1cm bitar
- 2 Citroner
- 1 Färsk chili
- 400 gram Krossade ekologiska tomater
- 1 Bunt persilja
- 3 dl Fullkorns couscous
- 1 Tomat
- 1/2 liter Grönsaksbuljong
- Salt, peppar, spiskummin (hel),chiliflakes, olivolja, äppelcidervinäger och smör.
Gör såhär:
- Följ anvisningarna på soja grytbitarna.
- Följ anvisningarna på Couscous, men använd grönsaksbuljong istället för vatten.
- Stek zucchinin i lite olja på hög värme, tillsätt därefter paprikan löken och vitlöken.
- Tillsätt soja grytbitarna och krydda med chiliflakes, spiskummin, svartpeppar och salt.
- Tillsätt den krossade tomaten och kikärtorna*. Låt koka i ca 5 minuter, smaka av.
- Garnera med grov hackad persilja, färsk chili och en bit citron var.
- Tillsätt 1/2 dl vinäger och 1 klick smör till couscousen.
- Smaklig spis
*Inklusive vätskan, där mycket av näringsämnena finns.