Vegetarisk höstgryta med basilika
- 600 g tvättad potatis i 1,5cm skivor
- 1 hackad gul lök
- 2 klyftor vitlök finhackade
- 100 gram torkade soja grytbitar
- 4 tomater skurna i klyftor
- 100 gram skogschampinjoner i fjärdedelar
- 1 buljongtärning
- 2,5 dl ekologisk creme fraiche
- 3 tsk paprikapulver
- chiliflakes
- olivolja
- smör
- salt och peppar
- färsk basilika
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader. lägg tomatklyftorna på ett bakplåtspapper, ringla över lite olivolja, flingsalt och chiliflakes och sätt in i ugnen till de fått samma konsistens som semi-soltorkade tomater.
- Koka potatisen tills den är mjuk i lättsaltat vatten.
- koka soja grytbitarna genom att följa anvisningarna på förpackningen (15-20 minuter med en buljongtärning)
- Svetta löken och vitlöken i lite smör och olja i en stekpanna.
- Tillsätt soja grytbitarna och krydda med paprikapulver, salt och peppar.
- tillsätt creme fraiche, rör om ordentligt och låt puttra i 5 minuter
- Finstrimla basilika och tillsätt den till grytan. smaka av med salt, peppar och paprikapulver.
- Servera med grönsaker efter egen smak, den kokta potatisen och de ugnsbakade tomaterna.
- Smaklig Spis!