Marockansk inspirerad gryta med vegetariska ”bullar”
Det är inte alltid man har tid att stå i köket i lång tid för att ordna mat. Vid sådana tillfälle finns en del riktigt bra veganska och vegetariska halvfabrikat man kan använda.
- 1 paket Hälsans Kök ”Bullar”
- 800 gram ekologiska krossade tomater
- 1/2 Zucchini i 1x1cm tärningar
- 1/2 Röd paprika i 1x1cm tärningar
- 1 Rödlök grochackad
- 2 rivna eller pressade vitlöksklyftor
- 1/2 finhackad röd chili, utan innanmätet
- 1-2 tsk Garam Masala
- 1-2 tsk Mald koriander
- 1 tsk chiliflakes
- Svartpeppar, olivolja och Mineral salt
Gör såhär:
- Häll lite olja i en rykande var stekpanna, tillsätt först zucchini sen paprikan och till sist rödlöken.
- Tillsätt Hälsans Kök ”Bullar” och kryddorna.
- Häll på den krossade tomaten och tillsätt den rivna eller pressade vitlöken.
- Låt koka i 5-6 minuter och smaka av.
- Serverar antingen med fullkornspasta, couscous, kikärtor eller bröd.
- Smaklig Spis!
Glöm inte att kolla in kampanjen: