Citron Tofu Cheesecake
Ett nyttigare alternativ till cheesecake, men samma fantastiska smak!
Tofu innehåller nästan inget fett, och därmed inget kolesterol.
Tid: 15 min förberedning, 35 minuter tillagning, 2 timmar nerkylning.
Botten:
- 1/3 pkt Digestivekex smulade
- 3 msk sirap, gärna lönnsirap
Fyllning:
- Ca 500 gram Silken Tofu
- 1 dl socker
- 1 msk Tahini
- 1/2 tsk salt
- 3 msk citronsaft
- Zest från 1 citron (ekologisk)
- 2 msk Majsstärkelse
- 2 msk Soya, mandel eller havremjölk
Gör såhär:
- Värm ugnen till 180 grader. Blanda digestivekexen och sirapen i en matberedare. Lägg smulorna i en smord springform (ø 28 cm) och pressa ihop. Baka i 5 minuter i ugnen.
- Låt botten svalna
- Blanda under tiden alla de andra ingredienserna i matberedaren och kör med kniven tills helt slät. Smaka av och justera eventuellt med mer socker, citron eller salt.
- Häll smeten på den avsvalnade botten och grädda i ca 35 minuter, eller tills svagt gyllenbrun.
- Låt svalna i kylskåp i ca 2 timmar.
- Smaklig Spis!