Citron Tofu Cheesecake

Citron Tofu Cheesecake

Ett nyttigare alternativ till cheesecake, men samma fantastiska smak!bild

Tofu innehåller nästan inget fett, och därmed inget kolesterol.

Tid: 15 min förberedning, 35 minuter tillagning, 2 timmar nerkylning.

Botten:

  • 1/3 pkt Digestivekex smulade
  • 3 msk sirap, gärna lönnsirap

 

Fyllning:MC900436892

  • Ca 500 gram Silken Tofu
  • 1 dl socker
  • 1 msk Tahini
  • 1/2 tsk salt
  • 3 msk citronsaft
  • Zest från 1 citron (ekologisk)
  • 2 msk Majsstärkelse
  • 2 msk Soya, mandel eller havremjölk

 

Gör såhär:

  1. Värm ugnen till 180 grader. Blanda digestivekexen och sirapen i en matberedare. Lägg smulorna i en smord springform (ø 28 cm) och pressa ihop. Baka i 5 minuter i ugnen.
  2. Låt botten svalna 
  3. Blanda under tiden alla de andra ingredienserna i matberedaren och kör med kniven tills helt slät. Smaka av och justera eventuellt med mer socker, citron eller salt.
  4. Häll smeten på den avsvalnade botten och grädda i ca 35 minuter, eller tills svagt gyllenbrun.
  5. Låt svalna i kylskåp i ca 2 timmar.
  6. Smaklig Spis!

 

Tips: Servera med färska bär, alternativt bärsåskock